Het beloofde land; Een reis door de Karoo

In november 1990 gaf Meulenhoff (Amsterdam) de eerste druk uit. De 8e druk, met 'Verantwoording', is van 1992. In datzelfde jaar volgde de 9e, herziene druk. Deze editie bevat vier pagina's tekst meer dan de voorgaande drukken.
Samen met 'In Afrika' kwam het verhaal als 12e druk in februari 1996 uit, als een gebonden editie met stofomslag.
Een gebonden editie met harde kaft is van 1999 (18e druk). Van deze uitgave zijn er ook boeken in omloop die voorzien zijn van een postzegel van 80 cent en een handtekening van Adriaan van Dis. De zegel heeft als stempel 'PTT Post Collect Club Groningen' en is gedateerd '14.III.01-09'. Op de zegel, die ook los te koop was in de postkantoren, staat een citaat van Van Dis: 'Wij zijn vreemden voor de blanken, vreemden in hun keuken, vreemden in hun huiskamer, vreemden in hun tuin. Ze weten niets van ons. Maar zij zijn geen vreemden voor mij. Ik weet precies hoe zij denken.'


In 2003 kwam de omnibus 'De reisromans' uit. Hierin staan, naast de 19e druk van 'Het beloofde land', ook 'Een barbaar in China', 'In Afrika', 'Palmwijn' en vier verhalen uit 'Casablanca'.
Wederom samen met 'In Afrika' verscheen 'Het beloofde land' als 21e en 22e druk bij uitgeverij Augustus, respectievelijk in januari 2008 en februari 2009.
De tweede druk van 'De reisromans' is een handzaam boekje. Het is gedrukt op vloeipapier en is nummer 71 uit de reeks 'De Dwarsligger' (Jongbloed/VBK Uitgevers Groep, Amsterdam). Het verscheen op 7 oktober 2011.

'Het beloofde land' is vertaald in het Frans (1993) en Hebreeuws (2014).